perjantai 12. helmikuuta 2016

Baari on auki!

Viime viikolla esittelin pariskunnan uuden tuotevalikoimamme takaa ja samalla lupasin antaa teille pian lisätietoa myymälämme mahtavasta uudistetusta kattauksesta. Moni treenaaja onkin jo hyvin perillä lisäravinteiden tarjoamista mahdollisuuksista, mutta vastaavasti monelle lisäinfo tulee myös tarpeeseen. Viime postauksessa esitelty, personal trainerinakin toimiva, Ville Ahvenainen tietää paljon ravinnosta ja sen tärkeydestä. Ville haluaa kumota ennakkoluuloja lisäravinteiden ympäriltä ja kieltää niiden olevan kemiallisia myrkkyjä, kuten moni asiaan perehtymätön tuntuu hänen kokemuksensa mukaan ajattelevan. “Lisäravinteemme ovat puhdasta ravintoa muutettuna helpompaan muotoon, jotta elimistö pystyy hyödyntämään sen tehokkaammin”, Ville avaa. Proteiinisysäys heti harjoituksen jälkeen on tärkeää, jottei treeni menisi hukkaan: lihakset kaipaavat proteiinia rakennusaineeksi kovan työn päätteeksi. Mikäs sen yksinkertaisempaa, kuin kulauttaa proteiinipirtelö kuntosalin kahviossa treenin päälle! Vain tankkaamalla oikein saat täyden hyödyn irti treenistäsi. Vastaanottomme tarjoaa nyt ainutlaatuisen baarikonseptin, jonka myötä voimme auttaa sinua tuon täyden hyödyn saavuttamisessa! Me valmistamme sinulle erilaisiin tilanteisiin ja tavoitteisiin sopivat treenijuomat paikan päällä. Voimme tarjoilla juomasi tarvittaessa kertakäyttömukista, jos et ole ottanut omaa sheikkeriä mukaasi tai et sellaista omista. Tällaisessa tapauksessa ongelma on tosin korjattu nopeasti, sillä voit ostaa meiltä juomasi upouudessa sheikkerissä, jolloin yhteishinta 'pirtelön' kanssa on 5 euroa (toistaiseksi voimassa oleva tarjous). Lainasheikkereitäkin voi kysyä, jos aikoo nauttia drinkkinsä kahvilan tiloissa.

Ennen treeniä nautittava Supernova-juoma valmistaa sinut treeniin. Se sopii kaikille treenaajille salikolleista jumppapirkkoihin. Parhaimmillaan se on nautittuna noin puoli tuntia ennen treenin alkua. Supernova ei sisällä hiilihydraatteja, joten ota tarvittaessa kaveriksi esimerkiksi banaani, jos energiatasosi on aivan alhaalla. Supernova on kofeiinilla terästetty piristävä ja pintaverenkierron liikkeelle saava persikanmakuinen ‘cocktail’. Juoman sisältämän beta-alaniinin aiheuttamaa pientä kihelmöintiä ja pistelyä ei tarvitse säikähtää, se kuuluu asiaan. Aineen tarkoitus on vähentää maitohapotusta lihaksissa.
Treenin aikana nautittava sitruunainen Amino Essentials- drinkki puolestaan auttaa sinua jaksamaan koko treenin. Se sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet, erityisesti treenaamisen kannalta olennaiset aminohapot (BCAA ja EAA). Tämä juoma on oiva veden korvike kenelle vain treenaajalle, sillä aminohapot ovat tarpeellisia niin spinningissä kuin BodyPumpissakin. Yleensä treenatessa energia lähtee sieltä, mistä se on nopeiten saatavilla eli lihaksista mutta aminohappojen avulla energian saa lähtemään rasvasta. Mukavan raikas AminoEssentials-juoma sopii nautittavaksi koko treenin ajan veden sijaan.
Treenin jälkeen puolestaan on tärkeintä saada proteiinia lihaksille palautumista varten. Palautumiseen Ville on suunnitellut meille niin hiilarittoman kuin hiilihydraattipitoisenkin ‘paukun’. Juomat ovat laktoosittomia ja gluteiinittomia, josta todella iso plussa. Juomissa käytetty proteiini on heraproteiinia. Se on puhdistettua, eli siitä on poistettu imeytymistä hidastavat rasvat ja laktoosi.
Pelkkää proteiinilisää hakevalle riittää Protein Shake- drinkki (BioTechin Iso Whey Zero- valmisteesta), jota löytyy kahdeksassa herkullisessa maussa: aprikoosijogurtti, banaani, suklaa, kermakeksi, sitruunajuustokakku, ananas-mango, mansikka ja vanilja. Niinsanottu normaaliannos sisältää 25 grammaa proteiinia - miehet voivat jopa tuplata tämän määrän euron lisämaksua vastaan. Tämä on oikea valinta esimerkiksi kaikille tiukalla ruokavaliolla oleville. Astetta tuhdimpi vaihtoehto palautukseen on HyperMass Recovery- juoma (BioTechin HyperMass 5000- valmisteesta). Se sisältää siis myös hiilihydraatteja, jotka voivat olla tarpeen oikein kovan treenin jälkeen. Tuote sopii erinomaisesti lihasmassan kasvattamista tavoittelevalle treenaajalle. Tässä juomassa huumaavia makuvaihtoehtoja on neljä: karamellicappuchino, suklaa, vadelmajogurtti sekä vanilja.
Näitä kaikkia drinkeissämme käytettäviä lisäravinteita saa ostaa myymälästämme myös kotiin isomman satsin kerralla. Hinnat ovat aivan samat kuin alkuperäisellä kauppiaalla, eli Bodystockilla, joka toimii tiiviinä yhteistyökumppaninamme.
Huuman myymälän hyllystä löytyy aminohappoja myös shotin muodossa, jos treenaamaan on oikein kova kiire. Näin saat lihaskasvua stimuloitua yhdellä kulauksella. Kylmäkaapin valmisjuomista puolestaan voimme suositella L-Carnitine-juomaa, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa rasvanpoltossa esimerkiksi spinningtunnilla. Uutuus, josta olemme oikein ylpeitä (ja johon olen hankkinut jo pienen henkilökohtaisen riippuvuuden), on hiilihapotettu janonsammuttaja Nocco (NoCarbsCompany). Noccoa voisi kuvailla hyvillä ravintoaineilla höystetyksi limun tai energiajuoman korvikkeeksi, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Se sisältää aminohappoja (BCAA) ja L-karnitiinia, joista on apua niin treenatessa kuin palautuessakin. Tuote on kofeiinipitoinen, vitaminoitu, sokeriton ja vähäkalorinen. Makuja on kolme, enkä ole saanut näitä laitettua paremmuusjärjestykseen: Punaiset marjat, Päärynä sekä Mansikka-Raparperi. Äkkiä kokeilemaan, mikä näistä on sinun suosikkisi!
Ville Ahvenainen muistuttaa, että ravinto on yhtälailla tärkeä niin painoaan pudottavalle laihduttajalle kuin lihasmassaansa kasvattavalle body builderillekin. Ikäihmisillä taas lihakset kipeytyvät ja vaurioituvat herkemmin treenatessa - myös tämä on estettävissä oikeanlaisella ravinnolla. “Vaikka kuinka kovaa tai useasti treenaa salilla tai juoksee jumpilla, niin tuloksia ei saavuteta jos ruokavalio ei ole kunnossa. Lisäravinteet ovat hyvän ruokavalion täydentävä osa”, neuvoo Ville. Hän antaa peruskaavan noin puolitoista tuntia treenin jälkeen nautittavalle täyspainoiselle aterialle. Annoksen tulisi aina sisältää niin hiilihydraattia kuin proteiiniakin. Alla yksinkertaiset annoksen kokoamisohjeet (painot ovat raakapainoja)


Esimerkki naisille:
120g kanaa/lihaa/kalaa
50g riisiä/pastaa/perunaa
60g raejuustoa
150g kasviksia
Esimerkki miehille:
200g kanaa/lihaa/kalaa
80g pastaa/riisiä/perunaa
100g raejuustoa
150g kasviksia Ville haluaa korostaa myös veden juomisen tärkeyttä. Naisten tulisi juoda vähintään kaksi litraa päivässä ja miesten vastaavasti kolme litraa vettä vuorokaudessa. Treenipäivinä tarve on jopa litran enemmän. Vedenjuonti nopeuttaa aineenvaihduntaa - ilman vettä ei rasvakaan pala!
Milk is for babies - but water is for everyone. Älä unohda juoda vettä!
Haluaisin kuulla, olisiko teillä rakkaat lukijat ja asiakkaamme tarvetta erityiselle luennolle, jossa käsittelisimme ravintoa ja lisäravinteita yksityiskohtaisemmin? Muistattehan, että voitte aina myös esittää kysymyksiä ja kommentteja tämän blogin kautta.
Mutta nyt: se on perjantai ja baari on auki. Tervetuloa ‘lasilliselle’! ;)


perjantai 5. helmikuuta 2016

Lisää poweria taustajoukkoihimme

Asiakaskuntamme on varmasti huomannut muutoksia Huuman vastaanotossa tammikuun aikana. Henkilökunnan osittaisen vaihtumisen lisäksi myös tuotevalikoimamme on muuttunut melkoisesti. Tästä saamme kiittää tuoretta voimaa taustajoukoissamme. Uuden tuotevalikoimamme takana on yrittäjäpariskunta Heli ja Ville Ahvenainen, jotka ovat tuttuja mm. Bodystock-myymälän tiskin takaa. Nykyään Ahvenaiset toimivat siis myös Hyvinvointikeskus Huuman uusina yrittäjinä, aikaisempien yrittäjien lisäksi. Niinpä ajattelimme, että on aika esitellä tämä tehokaksikko.

Ville 'Better Body' Ahvenainen
Pariskunnalla on vankka kokemus yrittäjyydestä ja tällä hetkellä he ovat mukana useammassakin projektissa. Uusimpana saavutuksena on juuri tällä viikolla avattu ja heti valtavan suosion saavuttanut Jussin Jättikirppis aivan Huuman naapurissa. Seuraavana virstanpylväänä odottaa Kouvolassa tuota pikaa avattava megakuntosali Power Gym Kouvola. Kotkassa pariskunta on jo hankkinut kokemusta kuntosalimaailmasta Power Gym Huuman yrittäjinä. Kaikkia näitä yrityksiä yhdistää myös Huuman oma toimitusjohtaja Mikko Paavola.
Ahvenaisilla on ollut yhteistyötä Huuman kanssa jo pitkään ja kuntokeskuksemme omistajat ovat heille tuttua porukkaa. Yhteistyö tiivistyi jo viime vuonna Power Gym Huuman myötä. Tuolloin, entisen Huuma Expressin (ent. FitErgo) uudistuessa Power Gym Huumaksi, yrittäjät huomasivat yhteistyön pelaavaan erinomaisesti. Näin ollen tuolla tiellä haluttiin jatkaa ja tiivistää kumppanuutta entisestään. Heli ja Ville ottivat uuden haasteen vastaan heti Huuma Power Gymin valmistuttua ja liittyivät ‘pääkallopaikan’ energiseen jengiin. He toivovat tuovansa Huumalle mukanaan raikkaita tuulia, uusia ideoita ja näkemyksiä, jotka heijastuvat positiivisena niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin.
Vastaanotossamme sijaitsevan myymälän ja kahvilan kannalta hienointa yhteistyössä on se erikoistieto, jota tällä fitness-alan moniosaajapariskunnalla on esimerkiksi lisäravinteiden osalta antaa meille. Tuotevalikoimamme on nyt sellainen, josta Ville tietää juuri meidän asiakkaidemme saavan täyden hyödyn irti. Kahvilan puolelta (tai kuten me sitä nyt kutsumme: baarista) saa nyt tilattua treenijuomat joka tilanteeseen. Tarjolla on ennen treeniä nautittava ‘laturi’, harjoituksen aikana hörpittävä treenijuoma sekä treenistä palautumiseen kulautettavat proteiinijuomat. Me vastaanotossa olemme ainakin aivan innoissamme uusista tuotteista - ja iloksemme olemme huomanneet myös asiakkaidemme ottaneen ne hyvin vastaan. Pieni yleiskatsaus tarjontaamme ei varmasti kuitenkaan olisi pahitteeksi. Näistä julkaisen toisen postauksen mahdollisimman pian!


Veistoksellinen Heli Ahvenainen
Huumalla tarjottava tuotevalikoima pohjautuu nyt samaan erikoiskattaukseen, joka on myynnissä Bodystockin myymälässä Kotkansaarella. Hinnat ovat identtiset ja monia tuotteita ei ole meidän ja Bodystockin lisäksi saatavilla mistään lähialueen putiikeista saati marketeista.  Ahvenaisten pyörittämä Bodystock on erikoismyymälä, joka keskittyy lisäravinteiden ja upeiden treenivaatteiden sekä treenaamisessa tarvittavien lisätarvikkeiden myyntiin. Suomen ensimmäinen Bodystock-myymälä avattiin Kotkassa vuonna 2014. Tämän jälkeen Ahvenaiset ovat perustaneet pop up- myymälöitä mm. Kouvolaan ja Lappeenrantaan. Nykyisellään heillä pyörii myös supersuosittu nettikauppa. Bodystock syntyi, kun pariskunta rupesi pohtimaan miten ison osan ajasta työ ihmiseltä itseasiassa vie ja että tästä syystä olisi työkseen tehtävä jotain, josta todella nauttii. Yhteinen fitness-harrastus siivitti perustamaan fitness-alaan keskittyvän erikoismyymälän, joka paikkakunnalta puuttui.


Huuman arjessa Ahvenaiset tulevat jatkossa näkymään varmasti eniten kuntosalin puolella - niin treenaamassa kuin ohjaamassakin. He ovat molemmat Fitfarmin Certified Personal Trainereita, joilla on vuosien kokemus sekä painonhallintaan että lihasmassaansa kasvattamaan pyrkivien asiakkaiden kanssa. He tulevat jatkossa mahdollisesti myös pitämään Huumalla luentoja niin ravinnosta kuin treenaamisestakin. Olemme innoissamme yhteisestä huumaavasta tulevaisuudestamme ja toivotamme pariskunnan lämmöllä tiimiimme!  
Ville baarimestarina Huuman tiskin takana - shake it!