perjantai 20. marraskuuta 2015

Kreisibailut à la Luxor



Jo pari kuukautta sitten, kesän taittuessa syksyyn, alkoi kutkuttava juhlien suunnittelu kun poikani 5-vuotissyntymäpäivät lähestyivät. Juhlat olisivat vasta syyskuun lopussa, mutta jo elokuussa niin äidin kuin pojankin ajatukset alkoivat pyöriä juhlien ympärillä. Tiedostan, että innokkuuteni järjestää lastenjuhlia ei ehkä ole ihan terveellä tasolla, mutten epäröi käsitellä aihetta ihan näin julkisesti. Sukulaiset yrittivät toppuutella jo etukäteen ja varoittelivat ottamaan vähän iisimmin kuin edellisvuonna. Tuolloin mm. tarjoiltavien määrällä olisi voinut ruokkia pienen pataljoonan kymmenhenkisen lapsikatraan sijaan. Tarkoituksenani tosin oli, kuten edellisvuonnakin, yhdistää sekä sukulaisten kahvittelu että kaverisynttäreiden järjestäminen - ja kaiken lisäksi tiivistää se kahteen tuntiin. Ihan vaan varoituksena: tuo kaksi tuntiakin on yllättävän pitkä aika, kun koolla on reilu kymmenen päiväkoti-ikäistä sekä sekalainen seurakunta mummoja, kummeja ja serkkuja! Valinta juhlapaikaksi oli päivänselvä edellisvuoden hyvien kokemusten perusteella: Hyvinvointikeskus Huuman edustus- ja saunatila Luxor. Työnantajallani Huumalla on siis omat kokoustilat, joita voi myös vuokrata yksityisten henkilöiden sekä yritysten käyttöön. Näillä lastenkutsuilla tilasta tärkeänä korostuivat jykevä 10 hengen ruokailuryhmä sekä mukava sohvaryhmä lepotuoleineen. Käytössä on musiikkilaitteet tunnelman luomiseksi sekä suuri screen kokouksen pitämiseen tai tärkeän matsin seuraamiseen.
Tilava ruokapöytä odottaa pikkuvieraita
Tilassa on myös täysvarusteltu keittiönurkkaus ruokailuvälineineen. Itse toin tarjoiltavat tällä kertaa valmiiksi tehtyinä käytännön syistä, vaikka ruuanvalmistaminen ja säilytys onnistuisi myös itse juhlatilassa. Käytimme tällä kertaa aika paljon kertakäyttöastioita tarjolla olevien olevien lautasten ja kuppien sijaan estääkseni lisälaskun särkyneistä astioista - sekä taatakseni kattauksen sopivuuden juhlan teemaan.
Tarhaikäisten lasten ollessa näiden kemujen pääosassa, en tohtinut kutsuvieraiden läsnäollessa avata vuokraan sisältyvää ulkoterassin upeaa poreallasta. Vieraiden lähdettyä pulahdimme kuitenkin perheen kesken kuplien sekaan pestyämme juhlien tomut - ja mahdolliset tomusokerit - pois. Tilava sauna ja pukuhuone ovat toimineet myös kokonaisen koripallojoukkueen saunaillassa.


Pulahdus ulkoporealtaaseen viimeisteli juhlat

Voi sitä iloa, kun sai ohjata vieraat jo valmiiksi puhtaisiin, juhlakäyttöön suunniteltuihin tiloihin, ilman että tarvitsee raivata kämppää tyhjäksi kaikesta särkyvästä ja pyyhkiä tuntikausia pölyjä pinnoilta ja nurkista vieraiden vastaanottoa varten. Puhumattakaan siitä, että etsii kodista istumapaikkaa kaikille kutsutuille! Tilanpuute lyö kertakaikkiaan kasvoille kokonaisen tarharyhmän vallatessa pienen kodin. Eikä se siivoaminen niiden juhlien järjestämiseen pääty. Pahin on tietysti edessä vieraiden lähdettyä, kun pöytä on kermavaahdolla kuorrutettu ja lattia suklaakeksimurussa ja mehuroiskeissa. Toki siivoan jälkeni myös vuokratiloja käytettäessä; roskat lähtevät mukanani, mutta tiskit saavat jäädä tiskikoneeseen. Lattiaa ei enää myöskään tarvitse imuroida eikä mopata!


Supersankari-temppurata Piccolossa

“Kaikki saa olla niinkuin viime vuonna, mutta kakkuun haluan Batmanin”, totesi poikani elokuisena päivänä juhlia mietittäessä. Viime vuonna kakkua koristi Spiderman. Eli teema säilyi hyvin pitkälti supersankarihenkisenä. Ja mitä ilmeisemmin edellisvuoden juhlat olivat oikein onnistuneet, sillä mitään muuta ei koettu tarpeelliseksi vaihtaa. Niinpä tänäkin vuonna pieneen ryhmäliikuntasaliin koottiin ns. Supersankarirata, jonka rakentamisessa poikani avusti mielellään. Olivathan tila ja jopa radan rakennusvälineet hänelle jo tuttuja. Huumalla järjestettiin syksyllä 2014 leikki-ikäisille tarkoitettu Supersankarit-jumpparyhmä, jossa poikanikin kävi supersankaritaitoja opettelemassa. Synttäreillä rata piti sisällään tunnelissa ryömimistä, steppilaudoista rakennetuilla tasoilla kiipeilyä, esteradalla pujottelua, trampoliinia, ‘kivillä’ hyppelyä, erikokoisia palloja, hyppynaruja, hulavanteita. Niin tytöt kuin pojatkin viihtyivät radalla, kunnes ‘nälkä’ yllätti. Tästä olikin sujuvaa siirtyä herkkupöytään - johon olin varoitteluista huolimatta järjestänyt kaksikin kakkua. Toinen oli tilattu aikuisia vieraita ja erityisesti gluteiinittomalla ruokavaliolla olevia silmällä pitäen. Tämän kakun pyysin tilaustyönä hyvältä ystävältäni, joka viihtyy keittiössä vielä minuakin paremmin. Kakku vaati mm. kahdessa osassa hyydyttämistä, joten muiden valmistelukiireideni edessä nostin käteni pystyyn ja kilautin kaverille. Itse leivoin vaatimattomamman, mutta poikani toiveiden mukaisen, suklaakakun - Batman-kuvalla.



Pojan kummitäti lohkaisi Jukka Poikaa lainaten kommentin ‘kreisibailuista’, kun meno villiintyi juhlakansan keskuudessa sokeritankkauksen jälkeen. Pakko myöntää, että juhlista veljeni toimesta nauhoittamaa ääninauhaa kuunnellessa saattoi kuvitella olevansa villisikametsässä. Kahden tunnin remuamisen jälkeen niin päivänsankari kuin kutsuvieraatkin olivat kaikkensa antaneita. Äitikin oli vähän väsynyt. Se kaksi tuntia riitti aivan mainiosti eikä tarkkaan mietityn herkkupöydän ääressä tietenkään maltettu kovin pitkään. Taas voi jälkiviisaana todeta, että sipsipussi ja irtokarkit olisivat riittäneet. Itsetehtyä pizzaa ja gluteiinitonta minttusuklaakakkua syötiin koko seuraava viikko. Luxor on vuokrattavissa lasten syntymäpäivien järjestämiseen alkaen hintaan 150€/2h. Lisämaksusta saat myös Piccolo-ryhmäliikuntasalin sekä ammattitaitoisen ohjaajan paikalle avuksesi vetämään juuri sinun lapsesi juhliin räätälöityä liikunnallista aktiviteettia. Se voi olla mitä vain aina keijukaisten satujumpasta Turtles-taistelukouluun. Aikuisten viikonloppuiltaa Luxorissa pääsee viettämään 350 euron hintaan. Itse olen vuosia aikaisemmin ollut juhlistamassa myös tulevaa morsianta polttareiden muodossa samoissa tiloissa. Saunottiin, kylvettiin, hemmoteltiin morsianta, kokkailtiin ja laittauduttiin iltaan - täydellistä! Synttärit, polttarit, saunailta, pikkujoulut, varpajaiset, sukukokous, peli-ilta, virkistyspäivä… Syitä juhliin on monia, mutta kaikkiin löytyy yksi ratkaisu: Huuman Luxor kokous- ja saunatilat. Helppo ratkaisu stressittömään juhlien järjestämiseen! Vastaanottoomme (puh. 045 125 3277) soittamalla voit tiedustella, olisiko tilamme vielä vapaana esimerkiksi juuri sinun pikkujoulujasi varten.


©JenniKruuti