keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Huuma kiittää Teemua



Huuman vahvuudessa vuodesta 2012 mukana ollut Personal trainer Teemu Valtonen on ottamassa elämälleen uutta suuntaa ja tulee elokuussa jatkaamaan uusien haasteiden parissa KooKoon organisaatiossa, joten halusimme hyvästellä hänet hänen arvonsa mukaisesti.


Teemu on ollut meille tärkeä ja ammattitaitoinen työtoveri. Kuvaus, johon törmäsin toistuvasti kysyesssäni kollegoilta miten he Teemua luonnehtisivat, oli avuliaisuus. Hän jakaa mielellään tietotaitoaan ja tarjoaa apuaan aina tarvittaessa. Asiakkaat kertoivat samoista ominaisuuksista ja kehuivat häntä asiantuntevaksi ja rauhalliseksi traineriksi. Hän on tunnollinen, osaa neuvoa ja nauttii silmin nähden työstään.


Nyt Teemu on kuitenkin päättänyt selkeyttää omaa kalenteriaan ja ottanut vastaan kokopäiväisen työn kouvolalaisen jääkiekkojoukkue KooKoon organisaatiossa. Hän on toiminut joukkueen osa-aikaisena hierojana jo vuodesta 2011, mutta nyt liigaan noustessa entinen Mestisjoukkue tarjoaa tätä toimea kokopäiväisenä. Liigaan nouseminen tuo uusia haasteita ja mahdollisuuksia kehittyä uralla. Joukkueen näkyvyys tietenkin lisääntyy ja mm. pelimatkat pitenevät.


Useamman vuoden kahta työtä tehneenä ja kahden paikkakunnan välillä seilattuaan, Teemu haluaa rauhoittaa hektistä arkeaan ja keskittyä yhteen työhön voidakseen antaa sille kaikkensa. Teemu on aikanaan hankkinut hierojan koulutuksen Tampereen Urheiluhierojakoulusta jo ennenkuin liikunta-ala laajemmin alkoi kiinnostaa. Hierojakoulu toimi tähän kimmokeena, sillä se motivoi kehittymään ja kiinnostus urheilupuoleen heräsi laajemminkin. Sittemmin Teemu on kouluttautunut Personal traineriksi FAF:n kansainvälisellä linjalla ja jatkokouluttautunut mm. FMS:ään (Functional Movement System), joka on maailmalla ammattiurheilijoidenkin suosiossa.


Huumaan kolme vuotta sitten saapuessaan Teemu oli ollut valtion leivissä jo yli kymmenen vuotta ja kaipasi vaihtelua. Hän osasi itse hakeutua Huumaan uusi työ mielessään, sillä oli treenaillut klubilla jo noin vuoden ajan ja tunsi mm. Veskun (Vesa Kaukiainen) entisenä liikunnanopettajanaan. Lisäksi Huuma oli näkyvä kuntokeskus Kotkan kokoisessa kaupungissa. Teemu ajatteli salin olevan turvallinen taustaorganisaatio vastavalmistuneelle Personal trainerille verrattuna yksityisyrittäjyyden haasteisiin. Teemu suositteleekin Huumaa työnantajana ehdottomasti niin aloittelevalle Personal trainerille kuin kokeneemmallekin. Huuma tarjosi Teemulle myös Fustra-koulutuksen hänen aloitettuaan työt. Hyvin nopeasti Teemu huomasi, että talossa on myös ylenemismahdollisuuksia ja hän otti vastaan koordinaattorin tehtävän jo muutaman kuukauden kuluttua ensimmäisestä pestistään. Viime syksynä työ KooKoon organisaatiossa alkoi kuitenkin ottamaan enemmän Teemun aikaa ja hän luopui lopulta koordinaattorin tehtävistä ajanpuutteen vuoksi.


Teemu kertoo Huuman ilmapiirin sopivan työntekijälle, joka on iloinen ja avoin sekä valmis ottamaan kontaktia asiakkaisiin. Itse hän mielestäni täyttää nämä kriteerit helposti! Teemu lupaa olla jollakin tapaa mukana Huuman kuvioissa jatkossakin ja varoittelee, ettei hänestä kokonaan eroon päästä. Teemun asenteesta ja suhtautumisesta Huumaan työnantajana kertonee sekin, että Teemu osallistui viimeisinä työpäivinään myös Huuman 'kasvojenkohotusremonttiin' - Meripäiväviikonloppuna.


Toivotamme Teemulla onnea ja menestystä uusilla urilla! Tiedät mistä meidät löytää. ;)

(c)Jenni Kruuti


keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kesän onnistuja Vol.1.

Oma projektini Lillin kanssa alkoi siitä, kun vuoden alussa seurasin sivusta opiskelukaveriani, joka tunnollisesti huolehti säännöllisestä syömisestä kantamalla eväitä mukanaan ja pitämällä säännöllisiä ruokataukoja. Aloin kysellä mistä on kysymys ja sain kuulla, että hänellä on PT Huumalta ohjaamassa treenaamista ja oikeanlaista syömistä. Itse olin aikeissa jäädä maaliskuussa opintovapaalle ja ajatuksenani oli panostaa tuona aikana myös omaan itseeni ja hyvinvointiini; saada paino putoamaan ja oppia oikeanlainen ateriarytmitys. Työelämässä olen tehnyt vuosia pitkää päivää, työpäivät kuluvat erilaisissa palavereissa ja auton ratissa. Aikaa säännölliselle ruokailulle ei olevinaan ollut, aterioiden väli on helposti venynyt 12 tuntiin ja painoa oli kertynyt tässä touhussa. Jokapäiväinen ratin pyöritys alkoi jo tuntua hartioissa. Melko nopeasti ystäväni touhua seuratessa vakuutuin, että tuo on se tapa, jolla minäkin ehkä onnistuisin.

Liikunta on aina kuulunut elämääni ja harrastuksiini. Huuman jäsenenä olen ollut jo Fitergon perustamisesta asti, yli 10 vuotta. Olen käynyt erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla, lähinnä aerobisilla tunneilla. Lihaskuntoharjoittelu sen sijaan ei ole aiemmin varsinaisesti kuulunut lempilajeihini. Siksi se ehkä onkin rajoittunut satunnaisiin bodypump -tunteihin ja harvinaisiin kuntosalikäynteihin.




Maaliskuun loppupuolella aloimme treenata yhdessä Lillin kanssa, tapaamisia sovittiin yhteensä kuusi kolmen kuukauden ajalle. Sain Lilliltä tarkat ohjelmat lihaskuntoharjoitteluun ja ohjeet syömiseen.  Yllätys oli se, kuinka helppoa eteneminen loppujen lopuksi olikaan. Ei tarvinnut kuin noudattaa ohjeita! Ei tarvinnut laskea kaloreita, ei miettiä syödäkö hiilareita vai ei, noudattaako lautasmallia vai 5:2 dieettiä! Säntillisesti vain toimien Lillin ohjeiden mukaisesti…

Kolmen kuukauden yhteisen projektin aikana painoa tippui liki 10 kiloa. Säännöllisestä ateriarytmistä on uskoakseni nyt muodostunut elämäntapa. Lihaskuntoharjoittelu tuntuu nykyään mukavalta. Parantuneen lihaskunnon, keventymisen ja säännöllisen ateriarytmin myötä hartiavaivat ovat jääneet pois ja jaksan fyysisesti paremmin ja enemmän. Tunnen itseni pirteämmäksi aikaisempaan verrattuna.  Olen tuloksiin todella tyytyväinen! Nyt olen jo palannut työelämään, mutta vakaa päätökseni on jatkaa Lillin ohjeistamalla tiellä. Lillille iso kiitos kannustuksesta, ohjeistuksesta ja tsemppaamisesta! Tästä on hyvä jatkaa!



Jos et oikein tiedä, miten lähteä elämänmuutosta tekemään ja miten päästä tavoitteisiin, suosittelen lämpimästi treenaamista oman Personal Trainerin kanssa!

Hyvää kesää kaikille!

Taru Bärlund

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Maistuva kesä!

Meillä Suomessa ei ehkä olla saatu tänä kesänä nauttia niinkään lämpimistä säistä, mutta voihan sen kesän tehdä itselleen muutenkin. Moni lomailee, viettää aivan erilaista arkea kuin normaalisti. Lomalla saa hieman höllätä ja tehdä juuri niitä asioita mitä rakastaa. Ei kuitenkaan kannata unohtaa täysin liikkumista tai ruokailuja. Koko kesän ei tarvitse olla makailua ja makkaran syömistä, vaan lomallakin voi tehdä valintoja.


Marjat kuuluvat suomen kesään! Mansikat, mustikat, vadelmat, kirsikat... ei tarvitse kuin valita ja herkku on taattu! Vesimeloni on oivallinen viilentäjä, sikäli mikäli saadaan niistä helteistä vielä nauttia. Ja vesimelonia, mansikoita ja vichyä blenderiin ja sekaisin niin johan on mieletön janon sammuttaja ja välipala valmis. 


Grillaus kuuluu varmasti suurimman osan kesään, mutta voihan grillissä muutakin tehdä kuin makkaraa. Maittavan salaatin lisäksi voi grillata esimerkiksi halloumia tai kanaa. Heitä kasviksia ja juureksia folioon ja grillaile valmiiksi, taattu makunautinto ja hieman keveämmässä muodossa. Kana-kasvisvartaat saavat päällensä öljypohjaisen yrteillä maustetun kastikkeen ja taas on helppo sekä maittava kesäherkku katettuna.



 Vaihtoehtoja löytyy aina! 


Kesäisiä terveisiä kirjoittelee kesälaitumille ja pian äitiyslomalle siirtyvä ravintovalmentaja Tea.



Itse aion ottaa tämän kesän rennosti. Nautin kesästä, lomasta, lasten kanssa touhuamisesta ja odotuksen ilosta. Haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa kesää ja tulevaa syksyä. Moikataan kun tavataan jumpilla taas kun pääsen niillä käymään.