keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Marraskuun onnistuja: Sari!

Keväällä 2014 aloin olla todella kyllästynyt lysähtäneeseen ja "plösöön" olemukseeni. Kuntoilin ja treenasin kyllä neljästä kuuteen kertaa viikossa erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla, kuntosalilla, pyöräilin ulkona, tein juoksulenkkejä yms., mutta kaipasin jotain uutta kipinää koko hommaan. Olin jo pitkään kypsytellyt mielessäni salin vaihtoa.  Eräänä aurinkoisena toukokuun päivänä työpäivän jälkeen astuin Huuman ovista sisään ja liityin saman tien asiakkaaksi. Samalla kertaa palkkasin myös personal trainerin vauhdittamaan treenejäni. Olin jo Huuman sivuilta tutkaillut erilaisia vaihtoehtoja pt-paketeista ja personal trainereiden erityisosaamisista. Vaihdettuani Vahvasen Maikun kanssa ajatuksia minulle sopivasta henkilöstä päädyin Riikka Kesseliin. Yhteinen taipaleemme alkoi kuukauden sopimuksella ja jatkuu yhä edelleen. Tämä oli yksi elämäni parhaimmista ratkaisuista kuntoilun ja treenin suhteen ja hyvin nopeasti sain huomata, että hieman kadoksissa ollut kesäfiilikseni alkoi nousta pintaan, puhumattakaan treeni-ilon löytymisestä. 

Tavoitteekseni asetin ensin 5 kg:n painonpudotuksen, rasvaa piti saada palamaan ja tilalle lihaksia, vatsamakkarat ja "löllöt" käsistä pienenemään. Näillä lähdettiin liikkeelle ensimmäisen kuukauden aikana, sen jälkeen vielä tavoitteena pudottaa painoa 5-10 kg. Tuo lopullinen tavoite tuntui silloin vielä hieman utopistiseltakin, mutta sitä kohti lähdettiin taivaltamaan. 

Tavoitteen, energisen olon ja hyvän mielen saavuttamisessa auttoivat "tappavat" salitreenit ja hypoxi-hoidot, unohtamatta tietysti tiukkaa ruokavaliota ja punnittuja ruoka-annoksia.  Pienestä nälästä ja lihaskivuista huolimatta treeniohjelman ja ruokavalion noudattaminen on tuntunut helpolta. Selkeä tavoite, vaihteleva treeni, saavutetut tulokset ja oma hyvä olo motivoivat jatkamaan. Tärkeä osa koko projektissa oli myös säännöllisin väliajoin tehdyt Inbody-mittaukset ja Hypoxi-studion mittanauha. Mittaukset kertovat armotta sen missä mennään. Lisämotivaatiota treeniin ja dieetin noudattamiseen tulee rutkasti lisää kun näkee konkreettisina lukuina kehossa tapahtuneet muutokset.  Pelkästään oma pää ei oikein tahdo pysyä mukana näiden muutosten näkemisessä ja ymmärtämisessä.

Alku - väli"mittaus"


Mittausten mukaan painoni on pudonnut puolen vuoden aikana 15,2 kg, painoindeksi ja rasvaprosentti on pienentynyt ilman lihasmassan katoamista. Tässä vielä saavutettuja tuloksia lukuina. 

Alkumittaus toukokuussa                          10.11.14
Rasvaprosentti                     29.4                                                           18,5
Viskeraalinen rasva             94,7                                                           55,5
Vyötärö                                92                                                              80
Vatsa                                   99                                                              86,5
Lantio                                  105                                                            96
Pakara                                 103                                                            95
Pakaran alta                         94                                                              90
Reisi                                    60                                                              54

Alku - väli"mittaus"


Ilman asiantuntevaa personal traineriä en olisi tähän pystynyt, joten iso kiitos tästä kaikesta ihanalle Riikalle. Olet opettanut minulle mitä on kova treenaaminen salilla ja miksi välillä tarvitaan kevyempiä treeniviikkoja tai kevyempiä matalamman sykkeen aerobisia treenejä. Olen oppinut nauttimaan tyhjän vatsan aamulenkeistä, vaikka vähän vastentahtoisesti lupauduinkin niitä kokeilemaan. Nyt ne kuuluvat viikoittain treeniohjelmaani ja niillä saa hyvän fiiliksen koko päivään. Salitreenissä olen astunut ulos omalta mukavuusalueeltani ja ylittänyt omat rajani useasti. Välillä on menty jalkatreenissä melkein hämärän rajamailla, ylävartalon treenissä painot ei vaan ole toisinaan nousseet edes avustettuna ja onpa tainnut punnerruskin päätyä rähmälleen lattialle käsivoimien pettäessä. Mutta tämä kaikkihan on vain merkki siitä, että lihas on väsytetty kunnolla ja treeni tehty hyvin. Tuskan ja kivun sietämisen kautta syntyy tuloksia. Napakalla ja vaativalla ohjaustyylilläsi olet saanut minut tekemään vaadittavat toistot ja sarjat loppuun asti. Yksin tehdessäni olisin varmasti monta kertaa antanut periksi ja jättänyt sarjan kesken tai vähentänyt painoja. 

Olet vaatinut paljon ja sen avulla pääsin tavoitteisiini. Samalla kuitenkin huomioit minut yksilönä, kuuntelet, välität terveydestäni ja hyvinvoinnistani, kysyt mielipiteitäni, annat kannustavaa palautetta ja mikä parasta, hymyilet aina. Kiire, väsymys, työpaineet ja kiukkuinen olo katoaa saman tien kun aloitamme yhteisen treenin. Pt:n ja asiakkaan välinen toimiva ja tuloksellinen suhde perustuu mielestäni arvostukseen, kunnioitukseen ja luottamukseen. Tulosten saavuttaminen edellyttää pt:ltä luontaista auktoriteettiä, joka perustuu hänen aitoon olemukseensa ja osaamiseensa, ei ikään tai "käskyttämiseen". Se, että valitsin juuri sinut Riikka, oli minulle kuin "lottovoitto".  Henkilökemiamme toimivat ja tämä on ehdoton edellytys tulosten saavuttamisessa. 




Oloni on tällä hetkellä todella hyvä ja energinen. Tunnen itseni hyväntuuliseksi ja hyvinvoivaksi. Kiitos siitä kuuluu Riikan lisäksi myös Huuman mahtavalle henkilökunnalle ja miellyttävälle ilmapiirille. Voin vain todeta, että löysin huumaavan paikan viettää vapaa-aikaani, paikan jossa jokainen voi kuntoilla omana itsenään, omine toiveineen ja tarpeineen. Olen saanut lisää itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihini. Tässäkin iässä voi vielä kasvattaa lihasta, muokata vartaloa ja päästä eroon ylimääräisestä rasvasta. Enpä muista koska olen viimeksi ollut näissä mitoissa, siitä on jo aikaa useita vuosia. 





Oman terveyden ja hyvinvoinnin kannalta vähempikin treeni ja ruokavalion siistiminen olisi luultavasti riittänyt, mutta minulle tämä oli toimiva kokonaisuus. Projektiani läheltä seuranneet ovat välillä esittäneet ihmetteleviä kysymyksiä siitä miten aikani riittää? Mistä olen joutunut luopumaan? Miksi en voi ottaa edes pientä kakkupalaa tai lasillista viiniä? Eikö sama ruokavalio tunnu yksitoikkoiselta? Eikö sun koskaan tee mieli herkkuja? En ole kuitenkaan kokenut niin, että minun olisi pitänyt luopua jostakin. Kyse on valinnoista ja omaan hyvinvointiin, terveyteen ja hyvään fiilikseen panostamisesta. Pidän tavoitteiden asettamisesta ja suunnitelmallisesta työskentelystä niiden saavuttamiseksi. Hetkeäkään en ole katunut ja tällä hetkellä ajatuksissani pyöriikin uudet tavoitteet... on niin tavattoman mielenkiintoista nähdä mihin kaikkeen sitä pystyykään ammattilaisten opastuksella.